RECEPT | Rychlý bezlepkový dort

Všem přeji krásný den! 


Už je to asi měsíc, co jsem začala jíst bezlepkově a k tomu samozřejmě patří i pečení nějakých těch bezlepkových dobrot.

Dort, který jsem vyzkoušela byl takový pokus, nic moc jsem od něj neočekávala, ale byl moc dobrý! Pro někoho by mohl být málo sladký, jelikož tam není přidaný žádný umělý cukr, ale to je už jen věc vkusu. Já sem dort dělala hodně podle oka, takže pokud se Vám bude těsto zdát například málo husté, přidejte například více kokosu atd.

Budeme potřebovat:


Korpus:

  • 50 g kakaa / karobu
  • 100 g ovesných vloček
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 100 ml kokosového mléka Alpro
  • 30 g kokosu
Krém:
  • 500 g tvarohu
  • 200 g Šmakoun (já jsem zvolila příchuť brusinka/góji
  • 100 g kokosu
  • kokosové mléko na zředění
  • citrónová kůra
  • 1 vejce
  • med dle chuti

Postup:
  1. Všechny ingredience na korpus smícháme dohromady v míse a následně dáme do předem vymazané dortové formy.
  2. Šmakouna nastrouháme a s polovinou kokosu ho umixujeme na kaši, přidáme med a trochu mléka na zředění. 
  3. Přidáme tvaroh a znovu rozmixujeme.
  4. Dále přidáme vejce, citrónovou kůru, druhou polovinu kokosu a znovu rozmixujeme.
  5. Krém dáme na korpus. Podle vlastní fantazie můžete dozdobit.
  6. Pečeme asi 30 minut na 180°C.
  7. Přes noc nechte v lednici vychladnout, další den můžete dort porcovat.
Dobrou chuť!


Adél X




CONVERSATION

4 komentářů:

  1. Dort vypadá moc dobře, můžu se zeptat proč ses dala na bezlepkovou stravu?

    My June 2016

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pouze kvůli tomu, že chci já sama, ne ze zdravotních důvodů, jelikož pšenice naše tělo dokáže hrozně ničit :)

      Vymazat
  2. Vypadá moc dobře! :)

    http://www.everythin-kate.cz/2016/06/konturovani-s-mary-kay.html

    OdpovědětVymazat