HOPELESS FOOD / PEČENÉ MÜSLI

Krásný den Vám všem!
Jelikož naše nová série článků HOPLESS FOOD Vás hodně bavila, rozhodla jsem se vytvořit pro Vás další recept.
Tentokrát Vám přináším recept na domácí pečené müsli. Nejenže si zvolíte, co bude vaše směs obsahovat, vyvarujete se ztuženým tukům, ale máte také dobrý pocit, že jsem si udělali něco “homemade“.


Základní ingredience:
250 g ovesných vloček
80-100 g másla (čím více másla dáte, tím více se müsli spojí a méně se sype)
2 lžíce medu

Další ingredience: 
semínka
ořechy
sušené ovoce - rozinky, brusinky, višně, švestky, meruňky, jablka, banán...
čokoláda
koření - skořice, koření do perníku
kakao
vanilková esence
mák
jablečné pyré
sladidla - cukr, třtinový cukr, med, javorový sirup, rýžový sirup..


Postup:
1. Rozehřejeme si máslo s medem na mírném plameni.

2. Do mísy nasypeme všechny sypké ingredience a zalijeme máslem s medem.

3. Všechno pořádně promícháme.

4. Plech si vyložíme pečícím papírem, nasypeme na něj směs a pečeme 20 minut na 180 stupňů. Müsli po vytažení z trouby je měkké, ztvrdne až po chvíli.


Hotové müsli by mělo vydržet až měsíc.

Moje varianta jsou vločky, sušené brusinky, sušené meruňky, skořice, máslo, med, chia semínka, mandle a vlašské ořechy.



Vyzkoušite müsli taky? :)


Mějte se krásně! <3

Marti X

CONVERSATION

6 komentářů:

  1. Miluji musli :-) takže možná váš recept vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  2. man musli naprosto miluju a fakt musim rict ze sem nevedela do ted jak na to a je to super napad dat si tam co chci, diky za clanek. tesim se na dalsi

    urcite mrkni i ke me na blog o modelingu : http://bephmodel.blogspot.cz/2016/03/jitka-novackova-rozhovor.html

    OdpovědětVymazat