HOPELESS FOOD / RED VELVET CAKE

Krásný den Vám všem!
Jak jste si mohli všimnout, tak dorty jsme si opravdu hodně oblíbily a proto jich na našem blogu najdete v poslední době mnoho. Ale to rozhodně neznamená, že s recepty na dorty končíme - právě naopak! Protože dneska vám přináším článek na recept na RED VELVET CAKE.  



Red velvet cake neboli červený samet je naprostou klasikou americké kuchyně, ale začíná se šířit po celém světě, včetně Česka. Největší popularitu dortu vysloužil hotel Waldorf Astoria, které ho podával jako jeden ze svých nejlepších dezertů. Dortu, který vás na první pohled uchvátí načervenalou barvou v kontrastu s bílým krémem, zkrátka podlehne úplně každý!

Co budete potřebovat?

Těsto:
  • 250g hladké mouky
  • 100 - 200g cukru ( jak kdo chce)
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 110g másla
  • 2 lžíce kakaa
  • 240g podmáslí (nebo 120ml mléka a 120g zakysané smetany)
  • 1 lžička octa
  • červené barvivo
  • (vanilkový extrakt)
Krém:
  • 250g mascarpone
  • 1 zakysaná smetana
  • cukr

Postup:

  1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
  2. Smícháme mouku, kakao sůl a sůl.
  3. V jiné nádobě smícháme podmáslí s červeným barvivem.
  4. Vyšleháme změklé máslo s cukrem, za stálého míchání přidáme vejce a vanilkový extrakt.
  5. Nakonec postupně přimícháváme střídavě mouku a podmáslí.
  6. Ještě vmícháme ocet.
  7. Těsto nalejeme do vysypané formy a pečeme asi 45 minut, zkoušíme špejlí.
  8. Mezitím si smícháme všechny ingredience na krém.
  9. Po dopečení necháme dort pořádně vychladnout, rozkrojíme a naplníme krémem. Zbytkem krému natřeme dort i po krajích a ozdobíme (já použila kousky vlašských ořechů).
  10. A je hotovo!!



Tak co? Zkoušeli jste už někdy tento dort nebo Vás tak zaujal, že si ho doma upečete? :)


Mějte se krásně! <3

Marti X


CONVERSATION

4 komentářů: