Krásný den Vám všem!
Po delší době jsem tady opět s článkem ze série Hopeless food a v našem podání jak jinak, než opět recept na nějaký koláč.
Tentokrát jsem si pro Vás přichystala recept na úžasný francouzský rebarborový koláč/dort, který zachutná opravdu každému! Spojení kyselé rebarbory se sladkým těstem totiž zachutná úplně každému!
Co budeme potřebovat?
- Na těsto:
- 200g hladké mouky
- 100g másla
- 100g cukru
- 1 vejce
- špetka soli
- +50g strouhaných mandlí
- Na náplň:
- 500g rebarbory
- 3 lžíce cukru
- 1 lžička mletého zázvoru
- 3 vejce
- 2 lžíce medu
- 200g zakysané smetany (popř. jogurtu)
- vanilka (extrakt, semínka z lusku)
Postup:
- Nejdříve si připravíme hladké těsto smícháním všech ingrediencí a necháme ho v potravinářské fólii uležet v lednici alespoň půl hodiny.
- Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
- Omytou rebarboru si oloupeme a nakrájíme na 2cm kousky a dáme společně se zázvorem, cukrem do střední mísy a promícháme.
- V druhé míse si smícháme všechny zbylé ingredience.
- Vymažte si koláčovou/dortovou formu.
- Vyválejte si těsto na kruh a přemístíme do formy.
- Rebarboru se zázvorem nasypeme na těsto a zalijeme vaječnou náplní.
- Pokud máte dortovou formu, tak zohneme přebývající těsto na náplň.
- Vložíme do trouby a pečeme asi 30-40 minut, dokud povrh nezezlátne.
Tak co? Pečete podobné koláče z rebarbory? :)
Mějte se krásně! <3
Marti X
krásne to vyzerá určite v budúcnosti navštívim tvoje receptíky :)
OdpovědětVymazathttp://teenmumy.blogspot.sk