HOPELESS FOOD / FRANCOUZSKÝ REBARBOROVÝ KOLÁČ



Krásný den Vám všem!
Po delší době jsem tady opět s článkem ze série Hopeless food a v našem podání jak jinak, než opět recept na nějaký koláč. 
Tentokrát jsem si pro Vás přichystala recept na úžasný francouzský rebarborový koláč/dort, který zachutná opravdu každému! Spojení kyselé rebarbory se sladkým těstem totiž zachutná úplně každému!

Co budeme potřebovat? 
  • Na těsto:
    • 200g hladké mouky
    • 100g másla
    • 100g cukru
    • 1 vejce
    • špetka soli
    • +50g strouhaných mandlí

  • Na náplň:
    • 500g rebarbory
    • 3 lžíce cukru
    • 1 lžička mletého zázvoru
    • 3 vejce
    • 2 lžíce medu
    • 200g zakysané smetany (popř. jogurtu)
    • vanilka (extrakt, semínka z lusku)

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme hladké těsto smícháním všech ingrediencí a necháme ho v potravinářské fólii uležet v lednici alespoň půl hodiny.
  2. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
  3. Omytou rebarboru si oloupeme a nakrájíme na 2cm kousky a dáme společně se zázvorem, cukrem do střední mísy a promícháme.
  4. V druhé míse si smícháme všechny zbylé ingredience.
  5. Vymažte si koláčovou/dortovou formu.
  6. Vyválejte si těsto na kruh a přemístíme do formy.
  7. Rebarboru se zázvorem nasypeme na těsto a zalijeme vaječnou náplní.
  8. Pokud máte dortovou formu, tak zohneme přebývající těsto na náplň.
  9. Vložíme do trouby a pečeme asi 30-40 minut, dokud povrh nezezlátne.




Tak co? Pečete podobné koláče z rebarbory? :)

Mějte se krásně! <3

Marti X



CONVERSATION

1 komentářů:

  1. krásne to vyzerá určite v budúcnosti navštívim tvoje receptíky :)

    http://teenmumy.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat